Zoete aardappel-kikkererwten-spinaziecurry!

Gordon Ramsey klein Heerlijk geurende curry! Wel behoorlijk pittig, voor de hollandse maag. Gebruik niet meer chilipeper dan je zelf lekker vindt.

zoete aardappel zoet lekker vegetarisch
zoete aardappel

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 rode uien in ringen
  • 3 el Rogan-Joshpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • stukje gember 3 cm geraspt
  • bosje koriander, steeltjes gehakt, blaadjes heel
  • 3 zoete aardappels in stukjes van 2 cm
  • 1 blikje kikkererwten a 400 gram uitgelekt
  • 8 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden, of 1 blikje tomaatblokjes a 400 gram
  • 400 g spinazie, gewassen

Papadums en rijst voor erbij.

zoete aardappelcurry 3Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Voeg de uienringen met de currypasta toe, meng goed en bak ze 10 minuten onder af en toe roeren tot ze zacht en goudgeel zijn.
Voeg de chilipeper, gember, koriandersteeltjes, stukjes zoete aardappel en kikkererwten toe.
Verhit ze 5 minuten mee. Voeg dan de blokjes tomaat en 200 ml water toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de curry 10-15 minuten zacht koken, tot de stukjes zoete aardappel gaar zijn en de saus is ingedikt. Roer de kokosmelk erdoor, verhit die een paar minuten mee. Roer dan de spinazie erdoor en laat deze slinken. Bestrooi de curry met de korianderblaadjes en geef er papadums en rijst bij. Eet smakelijk!

zoete aardappelcurryTip: Wil je de curry invriezen voor een andere keer ?
Dat kan zeker, de curry is ongeveer drie maanden houdbaar.

8 reacties

  1. klinkt heerlijk! Maar 1 dingetje snap ik niet helemaal:
    ‘Neem de pan van het vuur en verhit de curry nog 15-20 minuten onder af en toe roeren’…Hoe moet ik t dan verwarmen met de pan van het vuur?

    • Hoi Ilona, bedankt voor je reactie! Ik schat dat ik voor dit recept ongeveer 200 ml kokosmelk heb gebruikt. Ik gebruik zelf ook wel eens kokoscrème in blokvorm. Daarmee kun je zelf makkelijk de gewenste hoeveelheid kokosmelk maken door de kokoscrème aan te lengen met water. Erg handig en zeer houdbaar. Het is de oplossing voor wanneer ik door de kokosmelk heen ben, of (in dit geval) wanneer iemand het vergeten is op de ingrediëntenlijst te zetten. 😉
      Ik ga het meteen even aanpassen, bedankt :-)!

  2. Mijn man was een paar dagen in India en genoot van alle curry daar. Of wij dat ook niet eens konden eten…. Ik kwam op jullie site terecht en vond dit overheerlijke recept. Ik had voor 1 keer klaargemaakt, ‘je weet maar nooit….’ Had niet gehoeven: we vonden het zo lekker, dat ik het voor de volgende dag weer heb klaargemaakt.
    Ik had nog sudderlappen liggen en was van plan standaard draadjesvlees te maken. Ik vond het inspirerende recept van de Bengaalse curry, die maak ik vandaag……ben benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.