Zoete aardappel-kikkererwten-spinaziecurry!
Heerlijk geurende curry! Wel behoorlijk pittig, voor de hollandse maag. Gebruik niet meer chilipeper dan je zelf lekker vindt.

Ingrediënten voor 6 personen
- 2 rode uien in ringen
- 3 el Rogan-Joshpasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- stukje gember 3 cm geraspt
- bosje koriander, steeltjes gehakt, blaadjes heel
- 3 zoete aardappels in stukjes van 2 cm
- 1 blikje kikkererwten a 400 gram uitgelekt
- 8 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden, of 1 blikje tomaatblokjes a 400 gram
- 400 g spinazie, gewassen
Papadums en rijst voor erbij.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Voeg de uienringen met de currypasta toe, meng goed en bak ze 10 minuten onder af en toe roeren tot ze zacht en goudgeel zijn.
Voeg de chilipeper, gember, koriandersteeltjes, stukjes zoete aardappel en kikkererwten toe.
Verhit ze 5 minuten mee. Voeg dan de blokjes tomaat en 200 ml water toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de curry 10-15 minuten zacht koken, tot de stukjes zoete aardappel gaar zijn en de saus is ingedikt. Roer de kokosmelk erdoor, verhit die een paar minuten mee. Roer dan de spinazie erdoor en laat deze slinken. Bestrooi de curry met de korianderblaadjes en geef er papadums en rijst bij. Eet smakelijk!
Tip: Wil je de curry invriezen voor een andere keer ?
Dat kan zeker, de curry is ongeveer drie maanden houdbaar.