WK-Tip: Oranje WK-curry!

WK voetbal wedstrijden kijken tijdens het eten is eigenlijk best gezellig. Helemaal wanneer je samen met wat vrienden voor de buis zit. Maar wat doen we met het eten? Afhaal? Reken maar dat het druk is bij de pizzeria!

Een heerlijke oranje WK-curry! Makkelijk en snel van te voren te bereiden en eventueel mee te nemen. Lekkere, gezonde en magere curry waar ook de kinderen van smullen.

Je maakt het helemaal af met naanbrood en een yoghurtdip met knoflook en koriander. Wij hebben hem geprobeerd en vonden hem heerlijk!!! Dat het Nederlandse team ook de wedstrijd heeft gewonnen, maakte het de perfecte WK-curry!

Ingrediënten voor 8/9 personen

  • 1 kilo kipfilet in blokjes
  • 3 lepels olie mails, archide of olijfolie
  • 3 uien erg klein gesneden
  • 7/8 knoflook teentjes heel klein gesneden
  • 6/7 cm verse gember heel klein gesneden
  • 1 theelepel zout of meer naar smaak
  • 1,5 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen turmeric
  • 12 lepels yoghurt ( ik heb Griekse yoghurt gebruikt)
  • 8 tomaten in blokjes gesneden
  • Verse koriander
  • 1 of 2 extra groene pepers als je van hot houdt
  • 1 tl garam masala

Bereiding

Verwarm de olie in de pan. De uien, knoflook en gember heb ik met de foodprocessesor/staafmixer heel klein gesneden. Lekker makkelijk en snel. Als de olie in de pan goed heet is kun je de ui, knoflook en gember in de pan doen. 4 Minuutjes bakken, zout, turmeric en cayennepeper toevoegen. Beetje door elkaar roeren en de blokjes kip erdoor roeren en bakken tot de buitenkant gaar is. Doe dan de yoghurt en de helft van de tomatenblokjes erbij. Laat een minuut of 10 smoren
Doe een paar minuten voor je de curry gaat serveren de tl garam masala, groene peper(alleen als je van hot houd), koriander en de overgebleven verse tomaatblokjes erbij.

Voilà de curry is klaar!

Inspiratie voor deze curry komt uit de Currybijbel van Madhur Jaffrey.

Wij wensen het Nederlandse voetbalteam wederom veel succes! En alle curry-eters een heerlijke wedstrijd. Eet smakelijk!

Geef een reactie