Wat drink je bij curry’s?

wijntje bij de curryWat drink je bij Aziatische gerechten? Water, thee of een biertje kan natuurlijk altijd. Wijn is alweer lastiger, want kruidige gerechten vragen wel wat van een bijpassende wijn.

Wijn bij de curry

Ik heb een geweldig wijnadresje bij mij om de hoek. Als ik uitgebreid kook voor gasten dan wil ik wel dat de wijn goed past bij het kruidige eten. Dan ga ik naar Arno van Gastrovino Arno de Laak. Hij begint al te glimmen als hij ons binnen ziet komen, want hij doet niets liever dan puzzelen op wijn-spijs combinaties. Hij vraagt altijd naar de ingrediënten en natuurlijk naar de specerijen van ons menu. En geloof het of niet, maar hij weet altijd een perfecte witte wijn te vinden bij onze kruidige gerechten.

munt, steranijs, kaneel, appel, sinasappelThee of water

Behalve wijn is water op tafel ook altijd lekker, eventueel met een schrijfje citroen, limoen of een takje verse munt erin. Ook een pot thee doet het altijd prima bij Aziatische gerechten. Je kunt ook zelf kruidentheetjes brouwen, zoals fruitige winterthee of kurkuma gemberthee.

Koffie, lassi of milkshake toe

Bij het dessert is Chai Latte erg lekker of koffie met kardemom. Als je nog wat ruimte hebt is een bananenmilkshake ook heerlijk. Heel simpel, banaan en (soja)melk mixen met de staafmixer en klaar.

Lassi is een traditionele yoghurtdrank. Je kunt het op allerlei manieren maken, de basis is yoghurt, zout, suiker en kruiden. Ik maakte laatst rozenlassi. Sterke thee zetten van rozenblaadjes, laten afkoelen, yoghurt, suiker en zout erbij… Heerlijk fris!

 

 

Geef een reactie