Ken je dat? Zit je in de bieb of in een koffietentje een tijdschrift te lezen. Zie je een recept waarbij het water in je mond komt. Dit is er zo een. Ik heb een foto gemaakt van dit quinoasalade recept en het al tig keer gemaakt. Het is een heerlijke salade als maaltijd of als bijgerecht. Bijvoorbeeld voor bij een brunch. Ik weet niet meer uit welk tijdschrift het recept komt. Wie het herkent mag het zeggen!
Ingrediƫnten 2 personen (maaltijdsalade), 4 personen als bijgerecht
- 200 gram quinoa, afgespoeld en uitgelekt
- 1 courgette in dunne plakjes
- 3 bosuitjes in dunnen ringen
- 1 teen knoflook geperst
- 30 gram geroosterde pistachenoten
- 1 onbespoten citroen (sap en geraspte schil)
- Handjevol verse muntblaadjes fijngesneden
- 2 el olijfolie, zeezout, versgemalen zwarte peper
Bereiding vegan quinoasalade
Breng 375 ml water met zout en de quinoa aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan sudderen. Het is de bedoeling dat de quinoa gaar, maar niet te zacht is. Schep de quinoa in een grote kom, roer het om met een vork en laat het afkoelen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de courgetteplakjes in ca 7 minuten gaar en goudbruin. Voeg de knoflook (uitgeperst) toe en bak ca 30 seconden mee. Bestrooi dit courgettemengsel met zwarte peper en zout en schep door de quinoa.
Voeg de ringetjes bosui, gesneden muntblaadjes, citroenrasp, citroensap en pistachenoten toe en klaar!
Bij de paasbrunch viel deze frisse salade goed in de smaak! Wist je dat we nog veel meer lekkere vegan recepten hebben?