Tropische vruchten met CHAT MASALA

Het kiezen van een passend dessert na een pittige curry is voor mij soms even puzzelen. Zaterdag viel de keuze op deze heerlijke zoete en tegelijk toch pittige combinatie van sappige tropische vruchten en een Indiaas kruidenmengsel. Heel eenvoudig te maken en echt zalig om te proeven.

Ingrediënten
– keuze uit tropische vruchten zoals papaja, mango, meloen, of stervrucht (aardbei, banaan, verse vijgen en sharon vruchten doen het ook prima)
– flinke scheut limoensap
– 2 limoenen, in partjes gesneden om te garneren

Voor de chat masala
2 tl zwarte peperkorrels
2 tl komijnzaad
2 tl gedroogde granaatappelpitten
1 tl karwijzaad
2 tl mangopoeder (manchoor)
1/2 tl chilipoeder
1 tl garam masala
zout naar smaak

Rooster de kruiden tot ze heerlijk gaan geuren (niet te lang). Laat ze een beetje afkoelen en maal alles in de vijzel of kruidenmolen. Je kan de chat masala van te voren maken en bewaren in een luchtdicht afgesloten pot tot je het nodig hebt.

Schik het fruit op een mooie grote schaal besprenkel met een linke scheut limoensap en garneer met de partjes limoen. Voordat je de schaal op tafel zet bestrooien met chat masala.

Heerlijk gezond en licht, eet smakelijk!Vijgen sharonvrucht banaan aardbei limoen

Geef een reactie