Thaise mosselcurry met citroengras en rode currypasta

IMG_0923In dit jaargetijde vind je overal in de winkel heerlijke mosselen. September is een fantastische mosselmaand. Traditioneel gemaakt is al lekker maar van dit recept ga je echt watertanden.

Dit is een Currylife aanrader: Thaise mosselcurry met citroengras en rode currypasta

 

Ingrediënten

lenteui ui rode peper gember

  • 2 kilo jumbo garnalen
  • 2 flinke tenen knoflook fijngesneden
  • 1 stukje gember (4 cm
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes van ½ cm
  • 3 bosuitjes in stukjes van 2 cm
  • 1 ui in stukken
  • 2 stengels citroengras in 6 stukken
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in dunne reepjesIMG_0924
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus)
  • 1 bosje verse koriander
  • olie om in te bakken

Bereiding

Was de mosselen en verwijder de kapotte exemplaren. Doe een scheut olie in een hoge pan, Fruit daarin op laag vuur de knoflook, gember, bleekselderij, bosui, ui citroengras, rode peper en currypasta.

citroengras, gember, lenteui, knoflook

Voeg de mosselen toe en schud even met de pan om de groenten door de mosselen te mengen. Zet het vuur hoog en stoom de mosselen met de deksel op de pan gaar.

Schud na 2 minuten de pan even goed zodat de nog niet geopende bovenste mosselen onderop koIMG_0929men te liggen. Laat nog 1-2 minuten doorkoken tot alle schelpen open staan. Doe de mosselen in een vergiet en vang het kookvocht op. Giet het kookvocht terug in de pan, behalve het laatste scheutje waar het zand in zit. Kook het kookvocht op hoog vuur in en voeg de kokosmelk toe. Breng de saus op smaak met een scheutje Nam Pla.  Doe de mosselen terug in de pan met saus en schud nog even voorzichtig om zodat alle mosselen met de saus in contact komen. Strooi de koriander erover, schud nog een keer en serveer.IMG_0933

Tip:  lekker met een schaal dampende pandanrijst en een glas frisse Pinot Blanc of Bianco.

Geef een reactie