Thaise mangosalade met geroosterde kipfilet

De oplettende currylife lezer heeft gezien dat ik nog nooit een recept met vlees of kip heb geplaatst. Ik ben geen vegetariƫr, maar eet zelden vlees of kip. Voor deze Thaise mangosalade maak ik graag een uitzondering. Uiteraard wƩl met biologische kip. Dat is lekkerder en vriendelijker voor de kip.

In Thailand was ik gek op Tom Sum salade, een pittig/frisse salade van papaya, garnalen en pinda’s. Deze salade met mango en kipfilet heeft er wel wat van weg. Dat komt waarschijnlijk door de dressing met de Thaise kenmerkende smaken van zuur, zout, pittig en zoet.

Ingrediƫnten Thaise Mangosalade:Thaise mangosalade

  • 1 mango, in dunne plakjes
  • 1 rode Spaanse peper, de zaadjes verwijderd
  • 1 citroen (of limoen of half om half)
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels Nam-pla (Thaise vissaus)
  • 2 eetlepels palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • ca 250 gram kipfilet
  • 2 lenteuitjes
  • 3 limoenblaadjesĀ djeroek peroet
  • 75 gram ongezouten pinda’s, eventueel een beetje geroosterd
  • 4 eetlepels grof gesneden verse koriander
  • 2 eetlepels grof gesneden verse munt

Bereiding Thaise mangosalade :

Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes. Pers de citroen of limoen uit. Roer in een kommetje de vissaus, suiker en het citroen/limoensap door elkaar tot de suiker is opgelost. Pers de knoflook erboven uit en roer de peper erdoor.

kipfiletVerhit een grillpan. Bestrijd de kipfilet met olie en rooster ze in 10-12 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar. Trek de filets met 2 vorken in reepjes en meng ze in een kom met de helft van de dressing. Laat de kip afkoelen.

Snijd de lente ui in ringetjes, en het limoenblad in dunne reepjes. Hak de pinda’s grof

Schep de mango, lente ui, limoenblad, pinda’s, koriander en de munt luchtig door de kip. Meng de rest van de dressing erdoor.

Thaise mangosaladeThaise mangosalade

 

Gebaseerd op het recept uit: Koken op z’n Thais, een klein handig boekje van de NZO (Nederlandse Zuivel Organisatie)

Geef een reactie