Aromatische Thaise kokossoep

Thaise kokossoep met kip

Aromatische Thaise kokossoep
Aromatische Thaise kokossoep

Thaise kokossoep

Thaise kokossoep is een heerlijk aromatische voorgerecht, dat ik lange tijd geleden bij Chris voor het eerst heb gegeten. Een tijdje terug kwam ik het volgende recept tegen in het kookboek Wereldgerechten van Gordon Ramsay: Kip in pikante kokossoep. Het recept is een leuke kleurrijke variant op de kokossoep die ik ken. Makkelijk te maken en met wat rijstnoedels en een handvol taugé kun je er zelfs een snelle doordeweekse maaltijd van maken. Een echte aanrader.

De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 – 6 personen.

Ingrediënten:
• 2 kipfilets, ca. 250 g
• zeezout en zwarte peper
• 400 ml kokosmelk light
• 600 ml water
• een stukje verse gemberwortel van 3 cm, geschild en in plakjes
• 4 kaffir-limoenblaadjes, doormidden gescheurd (of de geraspte schil van 1 limoen)
• 1 stengel citroengras, onderkant afgesneden, overlangs gehalveerd
• 2 rode chilipepers, overlangs gehalveerd en ontdaan van zaadjes
• 1 el palmsuiker (of lichte basterdsuiker)
• 2½ el vissaus
2 el limoensap
• 100 g champignons, schoongeveegd
• een handvol korianderblaadjes, voor de garnering

Bereiding:
• Snijd de kipfilets tegen de vezelrichting in kleine stukjes. Leg ze in een kom, bestrooi ze met een beetje zout en peper en zet de kom opzij.
• Schenk de kokosmelk in een soeppan en voeg 600 ml water toe (gebruik het blik als maatbeker, dus 1½ blik). Voeg de gember, kaffir-limoenblaadjes, het citroengras, de chilipepers, suiker, vissaus en het limoensap toe. Kook alles zachtjes en laat het, onder regelmatig roeren, circa 5 minuten zachtjes koken, zodat de smaken kunnen intrekken.
• Voeg de champignons toe en laat alles 2 – 3 minuten pruttelen. Doe de kip erbij, roer goed en laat de soep sudderen tot de kip gaar is; dat duurt maar 1 – 2 minuten. Proef of u nog iets wilt toevoegen.

Serveertip:
Serveer de soep in voorverwarmde kommen of diepe borden je kunt ook een leuk sapglaasje gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de gember, het citroengras, de chilipepers en kaffir-limoenblaadjes voor het serveren te verwijderen, maar ik vind het leuk en decoratief om het gewoon mee te serveren. Met wat verse koriander erover ziet het er feestelijk uit.

Eet smakelijk en geniet.

Serveer met ingrediënten
Serveer met ingrediënten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.