Thaise groentencurry, supersnel

Als ik supersnel wil koken, dan maak ik Thaise gebakken gemixte groenten: Phat Phak Lai Yaang. Dit recept heb ik leren koken bij Gap’s culinary art school in Thailand en is zo simpel, snel en lekker! Het gerecht is in minder dan 15 minuten klaar, ik moet altijd nog wachten tot de rijst gaar is! Dit heb je nodig:

  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • bouillonblokje
  • gemengde groenten: gewoon dat wat je aantreft in de koelkast, in kleine stukjes gesneden. Afhankelijk van het seizoen gebruik je bijvoorbeeld wat winterwortel, knolselderij, aubergine, courgette, peper, bleekselderij, bloemkool, boontjes, kool, tomaat, paprika… alles wat je in stukjes kunt snijden eigenlijk.

Zet eerst de rijst op. Fruit de uitgeperste teen knoflook in een beetje olie (niet te lang, dan wordt ‘ie bitter)

Voeg de groenten toe, de hardste groenten het eerst, die mogen wat langer bakken.

Voeg een scheut water en het bouillonblokje toe.

Stoof de groenten een paar minuten tot ze gaar zijn Voeg de oestersaus en sojasaus toe. Wacht tot de rijst klaar is…

Aan tafel!

PS: heb je zo’n mega vlammenwerpende wokbrander, dan is het gerecht nog sneller klaar.

Geef een reactie