Testpanel voor heerlijke oosterse marinades

Als blogger voor Currylife ben je altijd alert op lekkere oosterse recepten voor alle gelegenheden. En wanneer je dan een keer een BBQ organiseert, zijn de verwachtingen bij de gasten hoog gespannen.  Die spanning geldt niet alleen voor de eters maar ook voor ons als makers van de gerechten. Leuk om nieuwe recepten te proberen en nog leuker om te horen of het in de smaak valt bij mijn eigen testpanel.

De reacties waren gelukkig positief, mijn testpanel was lovend. Yes…. weer twee heerlijke oosters recepten voor Currylife!

Indiaase kipspiesjes in Tikka Masala marinade en pittige thais gemarineerde kipspiesjes.

Hierbij de recepten:

Tikka Masala marinade
voor 6 – 8 personen

Meng en laat 20 minuten staan:

  • 700-800 gr kipfilet
  • 2 tl zout
  • 3 el citroensap

Maak een marinade van:

  • 1 el fijn geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 tl gemalen komijn zaad
  • 2 tl knalrood paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 6 el slagroom
  • 1 tl garam masala

Meng de marinade door de kip en laat deze 6 uur of langer in de koelkast marineren.
Rijg de kipblokjes aan de spiesen.
Bestrijk met wat olie en ze zijn klaar voor op de BBQ of grillpan.

Pittige thaise kipspiesjes

  • sap uit 1 limoen
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 600 g kipfiletblokjes
  • 4 el zoete chilisaus

Meng het limoensap met de japanse sojasaus, sesamolie en de 4 el chilisaus. Meng de kipblokjes erdoorheen en klaar is de marinade. Laat het vervolgens 1 nacht staan (minimaal 1 uur wanneer je minder tijd hebt). Gril ze op de BBQ of grillpan. Door de marinade zijn ze heerlijk zacht en mals geworden.

Pittige Thaise Kip Spies
Pittige thaise kipspies

 

 

Geef een reactie