Taughetti “een geniale uitvinding”.

Dat vond mijn dochter toen ze een hap nam van deze lekkernij. En ik moet toegeven dat het voortreffelijk smaakte. Het recept kregen we erbij van de vriendelijke eigenaar van deze rijdende keuken. Echt heel eenvoudig. Taugé met vegetarische bolognese saus. Heerlijk als kleine maaltijd, tussendoortje of als voorgerecht.

Taughetti Napolitana di Monica

Ingrediënten voor 4 personen
• 800 gram Taugé
• 1 prei fijn gesneden,
• 1 teentje knoflook, gesneden
• 1 grote ui, gesneden
• 1-2 paprika in blokjes
• gesneden wortelreepjes
• 600 gram tomaten in blokjes
• tomatenpuree
• groentebouillon
• tijm
• basilicum
• oregano
• zout
• peper
• bindmiddel
• olie

Bereidingswijze
De olie in de pan verhitten en de gesneden groenten fruiten. Daarna de tomatenpuree erbij doen. Zet ondertussen een flinke pan met water op.
Voeg kruiden kruiden, knoflook en de tomatenblokjes toe aan de groenten en giet de groente bouillon erover heen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg het bindmiddel toe.

Blancheer de taugé in de pan kokend water. Een minuut is ruim voldoende.
Schep op elk bord een flinke portie taugé en schep hierover de saus.
Bron: © www.taughetti.com voor meer heerlijk Taughetti recepten.

Wil je het ook proberen dan kan dat vandaag nog op de Smaakmarkt op het terrein van de Vasim in Nijmegen.

Eet smakelijk! Wij gaan natuurlijk ook op zoek naar een overheerlijke curry-variant!

 

 

Geef een reactie