Paksoi, ei en tomaat, eenvoudige ingrediënten voor een eenvoudig te maken soep. In de decembermaand heb ik af en toe echt behoefte aan een recept dat makkelijk is, verse groenten bevat, lekker mager is en toch goed vult. Dit is zo’n recept. Het recept komt uit het boek van Fuchsia Dunlop ‘de echte Chinese keuken thuis’.
Deze lichte maaltijdsoep is heerlijk voor de lunch en echt zo gemaakt.
Ingrediënten voor soep met paksoi, ei en tomaat
- 3 eieren
- zout
- 3 rijpe tomaten
- 2 kropjes shanghai-paksoi (dat zijn kleine stronkjes paksoi) Ik had alleen de paksoi van de Albert Hein in huis en heb daar 3 stengels van gebruikt.
- 1,5 l bouillon
- 3 el in dunne ringen gesneden groen van een lente-ui
- 3 el bakolie
- gemalen witte peper
Bereiding van soep met paksoi, ei en tomaat
Klop de eieren met wat zout los in een kom. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de paksoi in stukjes die met eetstokjes te eten zijn. Breng de bouillon aan de kook in een pan (ik gebruik zelf graag kippenbouillon, wil je echter vegetarisch dan ben je beter af met kruidenbouillon)
Doe de groenten van de lente-ui in een serveer-kom.
Doe de olie in een ingebrande wok op hoog vuur. Wals de olie door de wok, giet de geklopte eieren erbij en laat ze uitlopen over de bodem van de wok. Laat de eieren stollen tot een omelet. Keer deze om zodra de onderkant goudgeel is en bak ook de andere kant. Haal de omelet uit de wok, snijd in kleine stukjes en houd hem apart.
Voeg de tomaten en de paksoi toe aan de hete bouillon, breng het geheel aan de kook en doe dan de omelet erbij. Kook alles even tot de groenten zacht zijn en breng de soep op smaak met zout en witte peper. Schenk de soep over het groen van de lente-ui in de serveer-kom.
Leuk om te eten met eetstokjes.