Shanghai noodles met garnalen en lente-ui

Shanghai noodles

Dit zeer eenvoudige gerecht zit zo boordevol met smaak dat je het zeker vaker zult maken. Het originele recept werkt met gedroogde garnalen, omdat ik die niet in huis had, heb ik gekozen voor jumbogarnalen (uit de vriezer).

De bereiding van de van de rijstnoedels was nog even een dingetje. Geen bruikbare gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Meteen weer inspiratie voor een nieuwe blog. Wordt vervolgd!

Shanghai noodles voor twee personen
Duur bereiding: minder dan 30 minutenrijstnoedels garnalen lenteui shaoxingwijn tamari

Ingrediënten Shanghai noodles

• 8-10 grote garnalen
• 2 theel shaoxingwijn
• 200 gr gedroogde rijstnoedels naar keuze of 300 gr verse noedels
• 4 lente-uien
• 5 theel lichte sojasaus of tamari, naar smaak
• zout (desgewenst)
• 6 eetl bakolie

Bereiding Shanghai noodles

Laat de garnalen een even (20 minuten) marineren in de shaoxingwijn verdund met een klein beetje heet water.Shanghai noodles
Breng een grote pan water aan de kook om de noedels in te koken. Kneus de lente-uien lichtjes met de vlakke kant van een hakmes zodat het wit een beetje open gaat staan. Snijd de lente-uien vervolgens in gelijke stukken van 6-7 centimeter. Giet de sojasuas in een serveerkom en voeg eventueel wat zout toe (zelf heb ik dat niet gedaan).

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de lente-uien toe en roerbak tot ze goudgeel beginnen te worden. Laat de garnalen uitlekken en voeg ze toe. Roerbak tot de lente-uien bruin worden, maar niet verbranden. Inmiddels ruikt het al heerlijk. Zet de wok met geurige olie, de lente-uien en de garnalen even apart.Shanghai noodles
Kook de noodles tot ze de gewenste gaarheid hebben (niet te zacht want dan gaan ze plakken), giet ze goed af en doe ze bij de sojasaus in de serveerkom.Schep de lente-uien, garnalen en geurige olie erbovenop. Meng alles pas aan tafel goed door elkaar met behulp van eetstokjes.

Echt een super smakelijk gerecht! Aanrader!

Geef een reactie