roerei

Rustgevend Indiaas roerei

Afgelopen maandag kwam ik thuis. Doodmoe van een dag in volle concentratie achter het beeldscherm. Eten maken… Pfff… Daar heb ik echt geen puf voor. Het weekend was ook al te druk om naar de markt te gaan,  dus er is nauwelijks iets te eten in huis. O, er staat nog wel een verse doos eieren. In de koelkast tref ik nog een verlept bosuitje aan, een stukje gember en een paar ingedeukte groene pepers. Ik denk aan een recept van Madhur Jaffrey: Indian-Style stir-fried eggs of Unday ki bhurji. Hmmmm, dat is lekker snel klaar en heerlijk! Toch maar de keuken in, schortje aan, manlief een mes en snijplank gegeven.

Terwijl we daar in de keuken gezellig schouder aan schouder keuvelend stonden te kokkerellen voelde ik mijn schouders een halve meter zakken. Wat is koken toch eigenlijk ontspannend!

Ingrediënten:

  • 6 biologische eierenindiaas roerei
  • 1/8 theelepel kurkuma
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1/3 theelepel komijnzaad (even drooggeroosterd is nog lekkerder!)
  • 2 eetlepels fijngehakte ui
  • verse gemberwortel, ca 1 bij 2,5 cm. Geschild en zeer fijngehakt
  • 115 gram fijngehakte tomaat
  • 1-3 theelepels fijngehakte groene chilipeper
  • eventueel 1/4 theelepel garam masala
  • zout

Bereiding:

Breek de eieren en roer ze om met de kurkuma en cayennepeper. Zet even apart.

Verhit de olie in een anti aanbak pan. Voeg de (voorgeroosterde) komijnzaadjes toe. Voeg dan de ui toe en bak totdat de ui een beetje bruin wordt. Voeg de gember toe en roerbak even mee. Voeg dan de tomaten toe en bak ook even mee. Vervolgens gaat de chilipeper erbij en voeg je de eieren en desgewenst wat zout en garam masala toe. Roer voorzichtig tot de eieren gaar zijn. Ook lekker als ontbijt of lunch!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.