Recept pepernoten (met echte peper!)

Recept pepernotenDie Hollandse noten met “peper”
Bevatten, beschouwd op de keper
Geen grammetje pit
Dat is me toch shit
Wat een afschuwelijke zeper

Wij dachten: dat kan toch veel beter?
Dus vroegen wij via de ether
Een peper adept
Om een pittig recept
Dus zijn onze nootjes veel heter!

Noix d’epices au piment d’espelette AOP

Ingrediënten recept pepernoten met piment d’espelette:

250 gram bloem
125 gram bruine suiker
100 gram (room)boter, op kamertemperatuur
50 ml melk
1½ theelepel speculaaskruiden
1½ theelepel gemalen Piment d’Espelette AOP Segida
1 zakje gist

Bereiding recept pepernoten met piment d’espelette:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de bloem, het gist, de boter, de bruine suiker, de melk en de kruiden.
Kneed vervolgens het deeg met de hand.
Maak hiervan vervolgens allemaal kleine bolletjes deeg en leg deze op een bakplaat.
Duw ze vervolgens een klein beetje plat, zodat ze een pepernootvorm krijgen.
Bak de pepernoten af in de oven gedurende 15 minuten.
Snoep ze!

Zelf speculaaskruiden maken?

Dat is helemaal niet moeilijk en veel leuker. Je mengt gewoon:
– 30 gram gemalen kaneel
– 10 gram gemalen kruidnagels
– 10 gram gemalen nootmuskaat
– 5 gram gemalen witte peper
– 5 gram gemalen anijszaad
– 5 gram gemalen korianderzaad.
En het malen doe je natuurlijk zelf. Succes!

Dank je wel Ingrid van producent  Gaec Segida

Geef een reactie