DVD recensie the lunchbox

Recensie DVD The Lunch Box

Deze lunchbox is geen simpele plastic broodtrommel. Nee, het is een hele stapel metalen bakjes die op elkaar een ingenieuze warmhoud lunchbox vormen. In deze lunchbox gaan warme Indiase gerechten die met liefde zijn bereid voor manlief. Een fietskoerier haalt deze lunchboxen bij de vrouwen thuis op en brengt ze op het werk bij de mannen. Waarom die kerels niet zelf een boterham smeren voor de lunch? Geen idee, dit levert in ieder geval een smakelijke film op.

In de film vult huisvrouw Ila voor haar wat afstandelijke man de lunchbox met heerlijke zelfgemaakte curry’s en chapati’s. De lunchbox wordt echter verkeerd bezorgd. Een knorrige weduwnaar op een kantoor ontvangt per ongeluk de lunchbox van Ila in plaats van de lunchbox van een afhaalrestaurant. Deze man, Saajan, wordt gespeeld door dezelfde acteur (Irrfan Khan) die de volwassen Pi speelde in The Life of Pi.

Ila krijgt al snel in de gaten dat haar met liefde bereide lunch niet bij haar man aankomt. Ze is wel gevleid dat haar lunch tot de laatste kruimel is opgegeten. Ila en Saajan beginnen te corresponderen met briefjes die ze in de lunchbox stoppen. Beiden veranderen door hun correspondentie.

Dit is geen Bollywood film waar de hele filmcast spontaan in dansen en zingen uitbarst, maar een ingetogen “feel good” verhaal. De actrice die Ila speelt (Nimrat Kaur), speelde ook in de serie Homeland. Mogelijk is zij het Iraanse cijferwonder van de CIA?

Dit is een heerlijke film, in alle opzichten! Eén waarschuwing: je krijgt ontzettend veel zin in die Indiase gerechten na het zien van deze film!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.