Is een Marokkaans kruidenmengsel van 20 of meer geroosterde specerijen. Het heeft een krachtige en warme geur en smaak. Letterlijk betekent het “Het beste van de winkel”. Net als bij Garam Masala maakt iedere zichzelf respecterende kok het mengsel zelf. Dit kan er allemaal inzitten:
- piment
- kardemom
- kaneel
- kruidnagel
- kummel
- anijs
- venkel
- cubebes
- galangawortel
- gember
- foelie
- nigella
- nootmuskaat
- zwarte peper
- kurkuma
Je kunt natuurlijk (net als ik) gewoon naar dat leuke oosterse buurtsupertje gaan en een zakje kopen!
Hè Chris, het zijn maar 15 kruiden die je noemt, wat zijn die andere 5 kruiden ?
Da’s goed geteld Cas! Jij bent goed uitgeslapen!
Wikipedia geeft “maar” 16 ingrediënten voor Raz el Hanout. Volgens Wiki zitten er ook bosbessen in. Mijn e-kruidenleverancier Pit-Pit heeft naast de al eerder genoemde specerijen ook de volgende ingrediënten in de mix zitten:
– chili
– komijn
– rozenknoppen
– lavendel
– steranijs
– laurier
Je kunt in deze mix dus ook je bloementuin of gedroogde boeketjes kwijt. Ga je een mixje maken?