raita

Banaanraita, fris eenvoudig bijgerecht met yoghurt, banaan en komijn

Raita recept met banaan

Deze banaanraita is een heerlijk fris bijgerecht voor bij de curry of barbecue met een typisch Indiase smaak: Raita met banaan en komijn ofwel Kele ka Raita. Het recept is heel eenvoudig en snel te maken in 10 minuutjes.

Benodigdheden:

  • 2 theelepels komijnzaad
  • 3 dl volle yoghurt
  • zout naar smaak
  • 2 rijpe bananen, in plakjes
  • 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper

Bereiding:

Rooster het komijnzaad droog in een kleine koekenpan tot het donker kleurt en een beetje verbrand begint te geuren. Maal het dan tot poeder in een koffiemolen of vijzel.

Schenk de yoghurt in een schaaltje en doe er het komijnpoeder en chilipoeder bij. Bewaar eventueel een mespuntje kruidenpoeder om te garneren.

Meng vervolgens het zout en de bananen erdoor. Zorg dat de bananen goed ondergedompeld zijn om te voorkomen dat ze verkleuren.

Uit De snelle Indiase keuken van Monisha Bharadwaj

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.