Pruimen-tomatencurry

”Pruimen daar maak je jam van!” aldus de zoetekauw in ons gezin. En zo ging net voor onze vakantie onze hele oogst in de (overigens heerlijke) zelfgemaakt pruimenjam.

Weg waren mijn ingrediënten voor mijn pruimen-tomatencurry.
Weer terug van weggeweest keek ik vanochtend nog even hoopvol in ons pruimenboompje en warempel, helemaal bovenaan hingen nog de laatste rijpe exemplaren. Dat zijn de mijne!

Pruim met tomaat, wat een ontzettend goede combinatie! Dit is wat we vanavond hebben gegeten. Ik kan het iedereen aanraden

Pruimen-tomatencurry voor 2-3 personen

  • 3 tomaten
  • 8 rijpe ‘Hollandse’ pruimen
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder (geelwortel)
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • snufje cayennepeper
  • zout
  • honing/suiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • optioneel: 2 of 3 takjes verse koriander of peterselie

Snij de tomaten en pruimen in kleine stukjes.
Verhit een diepe pan en voeg de specerijen (behalve het zout/de honing en de verse koriander/peterselie) toe, laat een minuutje warm worden.
Voeg de olie toe, laat warm worden en voeg de tomaat en pruimen toe.
Roer alles door elkaar, breng op smaak met zout, zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan.
Laat 15 minuten stoven. Roer halverwege nog eens om. Maak het eventueel iets zoeter met wat extra pruimen, een beetje honing of suiker. Omdat ik dus een enorme voorraad pruimenjam heb, heb ik daar een schep van toegevoegd. Heerlijk!
Snij de koriander of peterselie fijn, en strooi dit net voor het opdienen over de curry.
Lekker met rijst en een frisse groene salade.

Geniet!

Pruimen-tomaat curry
Pruimen-tomatencurry

Geef een reactie