Pop up restaurant Creolicious in Nijmegen

Na onze geweldige ervaringen met pop up restaurant Toko Pietje Blanda, wilden we meer!  Zo kwamen we op een koude novemberavond terecht bijpop-up restaurant Creolicious van Smooth & Spicy in Puux Coffee Caffee.

Menu pop up restaurant Creolicious

Wij kozen voor het vegetarische 3 gangenmenu. Dat bestond uit:

  1. Creoolse soep van cassave, laurierblaadjes, selderij en vegetarisch spek. Geserveerd met Madame Jeanette brood
  2. Een varia van Creoolse specialiteiten: 3 mini assavelinzenburgers met authentieke pindasaus, gebakken tahoe met frisse spinazie en gebakken kousenband met kruidenrijst.
  3. Creoolse carrot cake met rum rozijnen, geraspte citroen en mango-ijs.

 

En, hoe was het?

Pop up restaurants vind ik al een heel sympathiek concept. Je kunt er maar eens in de zoveel tijd heen en je moet je ervoor opgeven, dat maakt het een extra speciaal etentje. Je eet wat de pot schaft, hoewel je wel kunt kiezen voor vegetarisch. Hierdoor is zo’n pop up restaurant ook nog eens duurzaam. Er is koop op maat, het aantal gasten is bekend dus minder verspilling.

Dat over pop up restaurants  in het algemeen. Maar hoe was Creolicious?

Lekker en leuk! Ik kende de Creoolse keuken nog wel uit mijn stagetijd in Suriname. Esmee de kok had heerlijke gerechten gemaakt. Zo vond ik het Madame Jeannette brood bij de Cassavesoep erg lekker en creatief bedacht. Naast Madame Jeannette peper (één van de heetste pepers die er is!) zaten er nog allerlei kruiden in het brood, waardoor het niet te pittig was, maar toch die lekkere pepersmaak had. Het nagerecht, een spicy carrot cake, was ook waanzinnig lekker, en de assavelinzenburgers waren heerlijk. Ik dacht in de kruidenrijst zwarte kardemom te proeven, naast karwijzaad. Het gaf de rijst een hele frisse smaak, heerlijk bij die kruidige gerechten.

Zingende kok Esmay

Wat de avond extra bijzonder maakte, was dat kok Esmay tussen de gangen door een aantal heerlijke liedjes zong. Niet alleen haar kookkunsten zijn smooth,  haar stem is dat ook!

Video van zingende kok Esmay

pop up restaurant creolicious

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.