pompoencurry-met-kikkererwten

Pompoencurry met kikkererwten, dadels en koriander

Pompoencurry met kikkererwten en dadels, daarvan krijg je zin in de herfst!

pompoencurry-met-kikkererwten
Deze beauty van een pompoen is door schoonzus Marieke geweekt in eigen moestuin!

Eindelijk is het herfst. Meteen krijg ik zin in ander eten. Geen maaltijdsalades meer maar lekkere warme, stevige en kruidige curry’s. Zoals deze pompoencurry met kikkererwten en dadels. De pompoen en kaneel geven deze curry dat heerlijke herfstige karakter. Hij is niet pittig, maar eerder hartig en zoet door de dadels en pompoen. Deze pompoencurry is Noord-Afrikaans. Heb je meer zin in een Indiase pompoencurry met kokosmelk? Dan moet je dit recept hebben.

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pompoen van ongeveer 750 gram in blokjes gesneden

    pompoencurry met kikkererwten
    De Marokkaanse of Turkse toko is de uitgelezen plek waar je al deze ingrediënten vindt.
  • 400 gram gare kikkererwten. Zelfgemaakt of uit blik
  • 200 gram dadels, ontpit
  • 20 takjes verse koriander, de steeltjes scheiden van de blaadjes en de steeltjes heel fijnsnijden
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook geperst
  • Een paar centimeter gemberwortel, fijngesneden
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)

Bereiding pompoencurry

De kruiden even roosteren maakt de smaak extra sterk. Rooster daarvoor de komijn en koriander in een droge koekenpan totdat ze een beetje bruin zijn. Maal ze daarna fijn. De makkelijke manier is om gewoon gemalen komijn en koriander te gebruiken.

Verhit in plantaardige olie de gember en ui een paar minuten en knijp als laatste de knoflook erboven uit. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe (behalve de korianderblaadjes). Dus de pompoenblokjes, het kaneelstokje, de dadels, de kikkererwten, fijngehakte koriandersteeltjes, komijn, koriander en rode peper. Voeg ook het blik tomaten inclusief vocht toe, circa een theelepeltje zout en ongeveer 250 ml water.

Stoof dit circa 12 minuten en klaar!

Lekker met bulgur of  couscous. Strooi de korianderblaadjes als laatste over de curry

Eet smakelijk en geniet van de herfst!

Gebaseerd op een recept van Smaakmakend

Pompoencurry recepten gevraagd

Heb jij nog een fenomenaal lekker recept voor pompoencurry? Stuur maar naar ons door. Wie weet staat ‘ie binnenkort ook op Currylife!

 

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.