Oosterse Asperges

Oosterse asperges uit Hong Kong. Lekker spicy!

Een paar jaar geleden was ik met mijn prille liefde een paar dagen in Hong Kong. We waren op doorreis naar Vietnam en via Hong Kong konden we al een beetje wennen aan Azië. Ik was meer van de backpackhostels, hij van sterrenresorts. Best een uitdaging inderdaad om zo snel samen op reis te gaan! In Hong Kong viel mijn oog op verleidelijk geurende streetfood stalletjes waar het eten ter plekke vers werd bereid. Op de simpele plastic tuinstoeltjes zat het tjokvol met smullende Chinezen. Daar wilde ik eten natuurlijk! Mijn Lief keek echter moeilijk… Op straat eten? Ben je gek?

Toen mijn luxeminnende Lief het streetfood eenmaal geproefd had, wilde hij niet anders meer. Hij liep in Hong Kong zelfs een serieuze verslaving voor Dim Sum op. Dat kan hij trouwens zelf thuis ook erg goed maken inmiddels.

groene asperges currylife

Asperges zijn helemaal hot in Hong Kong, en ook makkelijk om zelf thuis te maken. Je kunt zowel groene als witte asperges nemen of de helft van allebei. Dat staat wel vrolijk.

Ingrediënten voor oosterse asperges:

  • 2 dunne plakjes gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden

    ingredienten oosterse asperges
    Ingrediënten Oosterse asperges
  • 5 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 900 gram verse asperges, geschild en in stukjes gesneden
  • een paar eetlepels groentenbouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel suiker (bijvoorbeeld palmsuiker)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels olie

Bereiding van oosterse asperges:

Verhit de olie in een grote wok of braadpan en verhit kort de gember en knoflook. Voeg de chilipeper toe en kort daarna de aspergestukjes. Laat even bakken.

Voeg de bouillon, sojasaus en suiker toe en breng aan de kook. Kook de asperges tot ze net gaar zijn. Kook het eventuele teveel aan vocht een beetje in en voeg dan de sesamolie toe.

Heerlijk met rijst!

 

Uit: Madhur Jaffrey’s World Vegetarian

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.