Indiase bloemkool mangoschotel

Makkelijke oosterse bloemkool mangoschotel

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze Indiase vegetarische schotel vindt iedereen lekker. Mild van smaak maar niet  te flauw en fris zoet door de mango. Dit is typisch zo’n gerecht dat je ontdekt en altijd blijft maken. Echt heerlijk!

4-6 personen

Ingrediënten
1 kleine bloemkool
3 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 eetlepel kerriepoeder
100 gram geraspte kokos
1 verse mango in blokjes (evt uit diepvries, geen gedoe)
1 wortel (middelgroot)in halve dunne schijfjes
2 eetlepels mango chutney
150 gram cashewnoten
1 theelepel suiker
arachideolie
(snelkook)rijst

Mango
Mango

Bereiding
Was de bloemkool en verdeel hem in niet te grote roosjes. Was en snij de wortel. Snij de uien en bak ze in een grote wokpan met wat olie tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en voeg toe aan het mengsel, even roeren. Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml) om van het geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mangochutney en een lepeltje suiker toe. Doe de bloemkoolroosjes en de wortel in de saus, die je met water aan kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus. Voeg de laatste 5 minuten de stukjes mango toe. Kook intussen ook de rijst gaar. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje knapperige cashewnoten overheen.

Lekker met een frisse salade.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.