Linzensoep als maaltijd
Ik houd van maaltijdsoepen. Snel, gezond en lekker. Past helemaal in mijn currylife! Deze linzensoep heb ik ooit in een tijdschrift gevonden, ik weet niet meer welk. Ik maak ‘m regelmatig want hij blijft heerlijk! Gewoon met Hollandse knolselderij en citroen, blonde linzen (ja, die hebben ze zelfs van Hak gewoon bij de supermarkt) en maar drie kruiden. Deze hoeveelheid is voor 2 personen, maar maak gerust veel meer. Wat over is kan in bakjes in de vriezer zodat je als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken gezond kunt afhalen uit eigen vriezer.
Ingrediƫnten linzensoep
- 100 gram linzen (blonde, rode of anderskleurige)
- knolselderij
- gemalen komijn
- gemalen koriander
- gemalen cayennepeper
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- bouillonblokje
Bereiding linzensoep
Bak een in stukjes gesneden ui ca 5 minuten, voeg 100 gram Ā linzen en 1/4 knolselderij (of meer, hoe meer groenten hoe gezonder en dikker de soep wordt) in blokjes toe.
Voeg 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, een beetje cayennepeper, 1 teen knoflook en 5 dl groentebouillon toe (ofwel 0,5 liter water en 1 bouillonblokje). Laat op laag vuur ca 30 minuten koken.
Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Voeg citroenrasp en sap toe. Pureer met de staafmixer Klaar!
Om op te fluffen kun je wat verse koriander toevoegen of brood erbij doen (bv Iraans vouwbrood van de turk).
Zin in een andere linzensoep? Probeer dan dit recept voor Indiase linzensoepĀ eens.
Al een paar keer gemaakt! Het blijft een heerlijk recept. Bedankt Chris!
Hoi Monique,
Goed om te horen! Ik zal ‘m zelf ook weer eens maken. Sinds ik dit recept voor Indiase Linzensoep heb ontdekt, is de linzensoep met knolselderij en citroen een beetje naar de achtergrond gezakt. Maar juist voor het voorjaar en de zomer is het een heerlijk frisse maaltijdsoep!