papadum en lamscurry

Lamscurry van Silvia met paprika, gember en koriander.

Het leuke van een curryblog zijn de reacties van vriendinnen en vrienden die heerlijke curryrecepten met ons delen. Nog leuker is het, als je ze ook eerst nog mag komen proeven. Deze lamscurry is een echte aanrader.

Ingrediƫnten lamscurry

  • 600 gr lamsvlees
  • 2 uien grof gesneden
  • 2 knoflook klein gesneden
  • 2 el milde curry pasta
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 cm verse gember klein gesneden
  • 1 rode chilipeper
  • wat verse spinazie
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • Verse koriander

LamsvleesBereiding lamscurry

Fruit de uien en de knoflook tot ze een beetje bruin worden. Voeg daarna het lamsvlees toe en laat het een paar minuten meebakken. Vervolgens currypasta, chilipoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Dan 300 ml water erbij en vervolgens lekker zachtjes laten pruttelen. Na ongeveer 1 1/2 uur is het vlees zacht en gaar.

 

spinazie met rode paprika en rode peperNet voor het opdienen blancheer je de spinazie met de paprika. Naar eigen inzicht kun je daar dunne reepjes chilipeper aan toevoegen.

Serveer het met basmatirijst, verse koriander, papadum en komkommer Raita maken het diner helemaal af.

 

Bedankt Sil, dat je dit recept voor ons hebt gemaakt! Het was heerlijk en verdient zeker een eervolle vermelding op Currylife.
Hou je van een vleesrijke curry? Probeer dan ook eens het Indische stoofvlees of de Bengaalse  Curry!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.