Kruidige wortelsoep met pompoen, gember en sinaasappelsap

Heerlijke frisse soep, leuk op Koningsdag!

Deze soep heb ik al vaker gemaakt. Voor de lunch of als maaltijdsoep met wat brood.

Meestal vind je op internet het basisrecept zonder de kruiden. Maar omdat wij nou eenmaal van spicy houden, heb ik deze kruiden toegevoegd. Het geeft de soep net even de ‘bite’ die de wortel nodig heeft.

Ingrediënten voor ongeveer 10 p

2 uien

3 cm verse gember

1000 gr wortel

450 gr pompoenblokjes (ik gebruik de kant en klare diepvriesblokjes)

2 ltr groentebouillon

1,5 sinaasappel geperst

30 gr geroosterde pompoenpitjes

‘Currylife’ kruidenmengsel (de soep is ook lekker zonder extra kruiden, maar met de kruiden hieronder wordt het een echt ‘Currylife’ soepje):

½ tl venkelzaad (heel of gemalen)

½ tl Kurkuma

1 tl gemalen komijnzaad 

1/2 rode peper zonder zaadlijst, klein gesneden.  Als je van pittig houdt, gebruik je hem helemaal.

 

Bereiden

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm . Verhit de olijfolie en fruit de ui en gember 2 min op laag vuur. Voeg de wortel, pompoen en kruiden toe en roerbak 5 min op middelmatig vuur.

Bereid ondertussen de bouillon.

Voeg de bouillon en het sap van de sinaasappel toe aan de soeppan, breng aan de kook en laat, afgedekt 20 minuten heel zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met geroosterde pompoenpitjes.

wortelsoep

3 reacties

    • Hoi Mies, nee hoor dat zijn gewoon de kruiden die eronder staan. Die heb ik zo genoemd omdat ik die toegevoegd heb aan het basisrecept voor de wortelsoep.
      Het staat niet helemaal duidelijk in de tekst. Ik heb het aangepast en hoop dat het er nu iets duidelijker in staat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.