Knoflook, de stinkende roos

Wie heeft daar geknoft? Je wilt natuurlijk niet dat mensen na een voor jou heerlijke maaltijd walgen van jouw knoflookkegel. Knoflook stinkt alleen als je het rauw gebruikt, de welbekende knoflooksausjes bij shoarma en bbq’s. Het helpt om de teen eerst doormidden te snijden en de kern eruit te verwijderen. Die stinkt het hardst.

In curry’s en de meeste andere gerechten wordt knoflook meegebakken of gestoofd waardoor de lekkere smaak blijft maar de knoflookadem achterwege blijft. Als je echt niet van knoflook houdt, kun je ook Asafoetida gebruiken als alternatief. Een hars uit de vedische keuken. Die Vedische keuken heeft nog meer slimme trucjes voor een frisse adem: kauwen op kardemom peulen of kruidnagel. Of gebruik maken van een tongschraper om onwelriekende flora van de tong te verwijderen… klinkt onsmakelijk maar is juist fris bedoelt en werkt als een tierelier. Zo’n tongschraper koop je bij de apotheek of drogist voor een paar euro bv van het merk Halita.knoflook

Geef een reactie