Deze kipcurry is onderdeel van diner van de eetclub van Diana met als thema ”Oosterse Curry’s”. Heb je niet veel tijd en wil je toch lekker en gezond eten dan is deze curry echt een uitkomst. Frisse salade erbij en klaar. Ook kun je deze kipcurry goed van te voren bereiden. Ideaal voor het weekend!
Ingrediënten 6-8 p
- 750 gr kip in blokjes gesneden
- 4 tomaten in kleine stukjes
- 1 rode peper zonder zaadjes in kleine snippers naar smaak
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- 6 cm gember
- 1 citroen
- 2 tl cayennepeper,
- 2 tl kerriepoeder
- ½ tl komijnpoeder,
- 4 draadjes safraan
- 2 blaadjes laurier
- 250 ml yoghurt
Bereiding
Fruit in olie 2 uiten en 3 tenen knoflook en 3 cm gember zachtjes gaar. Knoflook wordt een beetje bitter wanneer je het te hard en te snel bakt. Voeg de kip, sap van de citroen en de specerijen toe. Laat ongeveer 2 minuten bakken en voeg een half kopje water, tomaat en naar smaak rode peper toe. Wanneer de kip half gaar is voeg je de yoghurt toe en laat het gerecht sudderen tot kip gaar is.
Eet smakelijk!