Kip met kokos, mango en kerrieblaadjes “Koghi nadan”-Curry

 

Kokos, kip, mosterdzaad, kerrieblaadjes, mango

Hoe vaker ik het boek “De specerijenroutes” van Chris en Carolyn Caldicott opensla. Hoe blijer ik ervan wordt. Wat een mooie foto’s en wat een heerlijke recepten. Vorige week heb ik de kip uit Kerala (India) gemaakt.
De saus is vrij dun en smaakt heerlijk met rijst.

Ingrediënten
4 p
• 1 dessertlepel korianderzaad
• ½ tl zwarte peperkorrels
• ½ tl Kurkuma
• 5 eetlepels zonnebloemolie
• 1 dessertlepel zwart mosterdzaad
• 1 grote rode ui versnipperd
• 3 teentjes knoflook geschild en fijngehakt.
• 2,5 cm verse gember fijngehakt
• 12 kerriebladen
• 800 gr kipfilet in reepjes
• 1 dessertlepel witte-wijnazijn
• 4 dl kokosmelk
• 2 grote mango’s in blokjes
• Zout naar smaak

Kip Kokos Klein 3

Bereiding

Rooster het korianderzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt, maal ze tot poeder. Meng dat met de Kurkuma en zet het specerijenmengsel weg.
Verhit de olie in een grote wok en bak het mosterdzaad voeg de ui knoflook, gember en kerrieblaadjes toe en bak het geheel tot de uien glazig zijn. Voeg de reepjes kip toe en bak ze goudbruin. Voeg het specerijenmengsel toe en bak alles nog 1 minuut; blijf roeren om aankoeken te voorkomen. Voeg de azijn en 1,5 dl water toe en laat alles 2 min pruttelen. Voeg de kokosmelk, blokjes mango en zout naar smaak toe laat alles nog 5 minuten pruttelen; laat het niet koken want dan gaat de kokosmelk schiften. Serveer met rijst en verse salade of met bijvoor beeld aardappelen-erwtenmasala.

Door de fijne kruidencombinatie en de zoete mango is dit gerecht ook zeer geschikt voor kinderen. Smullen maar!

Kip Kokos Klein 5

Geef een reactie