Kip, kruiden, tomaten, uien, komijn, groene peper, oriander, cayennepeper, knoflook, yoghurt

Kip ‘Kut-a-Kut’ Kebab

 

De naam van deze hete curry zorgde wel voor wat hilariteit aan onze eettafel. Maar ik kan iedereen meteen uit de droom helpen, want ‘kut-a-kut’ is gewoon een typische bereidingswijze, waarbij met scherpe spatels de ingrediënten steeds weer worden gehusseld.

Wel een lekkere curry! Probeer maar eens.

4 personenKip, kruiden, tomaten, uien, komijn, groene peper, koriander, cayenne peper, yoghurt
Ingrediënten

1 knoflookteentje
1 ui
1 cm gember
½ tl kleine hete groene peper
90 gr tomatenblokjes
¾ tl zout
¼ tl cayenne peper
1 el yoghurt
1 el komijn poeder
½ tl coriander poeder
Vers gemalen zwarte peper
1 el zonnebloem of wok olie
450 gr kipfilet in stukjesckakk closeup
45 g ongezouten boter

Voor garnering
Verse limoen of citroensap
3 dunne schijfjes verse gember
3 el verse koriander

Pers de knoflook uit en doe dit in een bakje met 120 ml water
Ui, gember en hete peper met de staafmixer klein maken.

In een bakje tomatenblokjes, cayennepeper en zout in 120 ml water klaarzetten
Meng het komijnpoeder, korianderpoeder en peper.
Doe de olie in een wok kipstukjes toevoegen, even een beetje aanbakken, knoflook water toevoegen, 5 min koken, af en toe roeren. Ui, gember en peper mengsel toevoegen. 2 min roeren. Tomatenwater toevoegen. 5 min koken en roeren. Boter toevoegen. Yogurt en het kruidenmengsel van komijn en koriander en zwarte peper toevoegen. Blijven roeren, het zou bruin moeten kijken maar dat lukte bij mij niet helemaal.
Voor het serveren de garnering toevoegen en erdoor roeren.

Dit recept komt uit Madhur Jaffrey’s Ultimate Curry bible.

Eet smakelijk!

1 reactie

  1. Het was een heerlijk recept. Ook bij mij werd het niet bruin waarschijnlijk komt het omdat ik niet alle kruiden in huis had.
    Lekker gegeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.