Kikkererwten perziksalade

Wij houden wel van koken met fruit! Kijk maar naar onze bananensoep, watermeloencurry, Thaise zoet-zure curry (met ananas), bloemkool-mangoschotel, Indiase hangop en banaanraita. En nu dus deze kikkererwten perziksalade, Himachali Chaat in goed Indiaas. Een aparte salade die goed past bij warm weer.

Voor dit recept kon ik meteen een nieuw specerij uitproberen dat ik nog niet kende en pas in huis had: Amchoor ofwel mangopoeder. Dit heb je nodig voor deze salade:

  • 400 gram uitgelekte kikkererwten (uit blik of zelfgekookt)
  • 2 verse perziken of nectarines, geschild, ontpit en in plakjes.
  • 1 theelepel amchoor (mangopoeder)
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • zout

De bereiding:

Meng in een kom de kikkererwten en perzik.

Strooi de amchoor en het zout erover en voeg de uiringen toe.

Verhit de olie in een steelpannetje en bak het venkelzaad 1 minuut tot het bruin begint te worden. Schenk de olie met het venkelzaad over de salade en serveer onmiddellijk.

Eet ze!

 

Uit “De snelle Indiase keuken” van Monisha Bharadwaj.

Geef een reactie