Indische hutspot

Indische hutspot

Indische hutspot recept

Deze Indische variant op de Hollandse hutspot is heerlijk en snel. Ook heb je er maar weinig ‘vreemde’ kruiden voor nodig. Het originele recept inclusief een heerlijk stoofvlees recept staat in het boek ‘Peen en ui’ van Herman den Blijker en Jaap van Rijn. De tijd die ik nodig had om het te maken was niet helemaal Currylife (wij houden van smaakvol, snel en makkelijk) en inclusief het stoofvlees heb ik echt 2,5 uur staan zwoegen in de keuken. Dat kwam vooral door de bereiding van het stoofvlees.

Deze Indische hutspot variant is snel, smaakvol dus echt het proberen waard. Ook zal je niet veel moeite kosten om te maken.

voor 4 personen

Ingrediënten Indische hutspot:

  • 2 winterpenen geschild en in stukken gesneden (of koop kant en klaar geneden pakket in de supermarkt)
  • 6 aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 2 stengels citroengras (sereh) in 3 stukken gesneden zodat je ze er weer makkelijk uit
  • 1 eetlepel kurkuma of indien je het toevallig vers voor handen hebt, een stukje geelwortel (kurkuma/Koenjit) 3 cm geschild
  • 2 of 3 el dikke kokosroom uit blik ( wanneer je het restant in een ijsblokjesmaker invriest is het de volgende keer makkelijk te ontdooien en doseren)
  • citroensap
  • zout
  • witte peper uit de molen

Indische hutspot bereiding

Doe water in een pan voeg het citroengras en de kurkuma (of geelwortelpulp gemaakt in de vijzel) toe. Kook in het water de aardappelen en de winterpeen gaar. Giet de groenten af en voeg naar smaak de kokosroom, citroensap, zout en peper toe.

Heel lekker bij Rendang Stoofvlees van de Conimex of het stoofvlees.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.