Indiase linzensoep recept met rode linzen, mosterdzaad en curryblad

Indiase linzensoep receptIk heb al een lekker recept voorĀ linzensoep, dacht ik. Tot ik dit Indiase linzensoep recept uit het kookboek “Madhur Jaffrey’s World Vegetarian” maakte…

Wow! šŸ˜

Deze soep smaakt heel anders en waanzinnig lekker, en dat met zo weinig ingrediĆ«nten! Het lijkt wel magie. Vergeet niet de linzen vooraf goed te spoelen. Anders krijg je tijdens het koken van de linzen een grijze schuimlaag. Die grijze kleur wordt veroorzaakt door stof. šŸ˜Ÿ

 

Ingrediƫnten Indiase linzensoep voor 2 personen als maaltijdsoep:

  • 2,5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 4 tenen knoflookIndiase linzensoep recept
  • 180 gram rode linzen, goed afgespoeld
  • 1 liter groentebouillon of 1 liter water en 2 bouillonblokjes
  • 10-15 verse curryblaadjes (of 2 laurierblaadjes)
  • 2 middelgrote tomaten (of 400 gram tomaten in blik)
  • 1 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel bruin mosterdzaad

Bereiding Indiase linzensoep:

Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een pan. Voeg vervolgens de gember en knoflook toe. Na een klein minuutje voeg je de linzen, de bouillon en de curryblaadjes toe en breng je de soep aan de kook.

Kook ongeveer 20 minuten tot de linzen zacht zijn. Voeg dan de tomaten, het zout en de cayennepeper toe. Laat dit nog ca 10 Ā minuten koken totdat de tomaten zacht zijn.

mosterdzaadPureer de soep met een staafmixer.

Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en voeg daaraan de mosterdzaadjes toe. Zodra ze beginnen te springen (let op dat je niet geraakt wordt!) voeg je de olie en de mosterdzaadjes bij de soep.

Eet ze!

Indiase linzensoep

Geef een reactie