Indiase hangop (shrikan)

Voor moederdag heb ik mijn moeder getrakteerd op een heerlijke indiase maaltijd. Daarbij hoort natuurlijk ook een lekker dessert.

Indiaas dessert
Indiaas dessert

Super eenvoudig te bereiden, snel en iedereen was er dol op.
Fingerlicking good!

Afhankelijk van hoeveel tijd je eraan wilt besteden maak je zelf de hangop of doe je net als ik en haal je een bakje kant en klare hangop bij de AH. Scheelt enorm in tijd.

Ingrediënten
• 1 liter volle yoghurt (of een bakje Hangop van 500 ml)
• 50 ml melk
• 1/2 theelepel gemalen kardemom (specerijen)
• 1 zakje saffraandraadjes
• 35 g witte basterdsuiker
• 1 schaaltje mango’s eetrijp (2 stuks), geschild
• 2 eetlepels pistachenoten (bakje 95 g), grofgehakt (amandeltjes doen het ook goed)

Keukenspullen
• schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
• zeef
• 4 mooie dessertglazen

Voorbereiden (Hangop)
Spoel een schone theedoek onder de kraan (zodat er geen geur van wasmiddelen meer aan zit). Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Giet de yoghurt in de theedoek en laat deze 1 nacht in de koelkast uitlekken.
shrekan rechtop kleinst

Bereiding Verwarm de melk met de kardemom en de saffraan tot het net niet kookt. Haal de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 minuten afkoelen. Doe de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor. Snijd het vruchtvlees van de mango’s in blokjes en serveer bij de shrikand. Garneer met de pistachenoten.

Het recept komt uit de allerhande van Albert Heijn 2009 nr 09

Geef een reactie