Hardgekookte Indiase eiercurry in Delhi-stijl

Bij gekookte eieren denk ik meestal aan ontbijt… Maar nu heb ik deze fantastische Indiase eiercurry ontdekt met hardgekookte eieren. En dat is lekker!

In mijn vorige huis had ik een tuin met kippen die geweldige lekkere eieren produceerden. Ik woon nu in een appartement met balkon, dus koop ik gestempelde eieren in een doos. Ik vind kippen gezellige en leuke dieren, en ik gun ze net als alle andere dieren een goed leven. Daarom koop ik altijd eieren met code nul. Dit is het eerste cijfer van de eicode die gestempeld staat op het ei. Hoe lager de code hoe meer ruimte de kip heeft.

Indiase eiercurrycode:

3 = legbatterij
2 = scharrel
1 = vrije uitloop
0 = biologisch

 

 

In Madhur Jaffreyā€™s Ultimate curry bible ontdekte ik deze curry met hardgekookte eieren. Het is klaar in ongeveer een half uurtje en heerlijk met rijst. Dit is een topcurry die ik vaak maak voor gasten!

IngrediĆ«nten Indiase eiercurry voorĀ 4 personen

  • vier eetlepels plantaardige olie
  • 140 gram uien, in fijne halve ringen gesneden
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 5-6 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 3/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder (had ik niet, ik nam in plaats daarvan pimentĆ³n= gerookt paprikapoeder)
  • 4 eetlepels yoghurt, biologisch liefst.
  • 2 tomaten, ongeveer 285 gram, in kleine stukjes gesneden.
  • 350 milliliter kippenbouillon (of groentebouillon voor veggy’s)
  • 120 milliliter room (sojaroom of slagroom)
  • 1/4 theelepel garam masala
  • 1 groene peper
  • 4 theelepels gehakte verse koriander
  • 8 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte gehalveerd

Bereiding Indiase eiercurry

Verhit de olie in een grote pan. Bak de uien hierin zes tot zeven minuten, tot ze bruin zien. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak een paar minuten. Voeg de koriander, komijn, kurkuma,Ā cayennepeper en paprikapoeder toe. 10 seconden roerbakken.
Voeg eetlepel voor eetlepel de yoghurt toe. DoeĀ vervolgens de tomaten erbij en kook drie tot vier minuten. Voeg daarnaĀ water, bouillon en zout toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet dik worden. Voeg de room, garam masala, peper en gehakte verse koriander toe. Leg de hardgekookte eieren in de saus in een enkele laag met de opengesneden kant naar boven.

Eet smakelijk!

Hier vind je andere ideeƫn voor recepten met ei.

Geef een reactie