Kookboek India

India Kookboek van Pushpesh Pant

Toen ik dit dikke kookboek inzag kon ik me niet inhouden, die móest ik hebben! Ik vond het bij boekhandel Dekker vd Vegt in Nijmegen. Sinds ze een zelfstandige boekhandel zijn, na al die ellende met Polare en Selexyz, kopen ze minder mainstream boeken in. En daar word ik blij van. Dit “India Kookboek” van Pushpesh Pant heeft 1000 (!) recepten die er meer dan veelbelovend uitzien. Even opzoeken op de Wikipedia leert mij dat de schrijver van dit kookboek, de Indiase Professor Pushpesh Pant voedselcriticus en voedselhistoricus is. Dit kookboek is door de New York Times ook nog eens uitgeroepen als één van de beste kookboeken van het jaar. Hmmm… dat biedt perspectieven! Ik ben benieuwd of dit boek de kookboeken van Madhur Jaffrey kan evenaren!

Ik kan niet kiezen uit al die lekkere recepten! De vissenkopcurry, bananensteelcurry, geitenpotensoep, kokumcurry en schapenhersenen met kokosmelk sla ik graag over…  Maar wat dacht je van tomaat-uiencurry, bietencurry, viscurry uit Andhra of bananen-kokoscurry?

Ik zal op currylife.nl regelmatig een receptje posten, maar alleen als het lekker, simpel, snel en gezond is natuurlijk.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.