Glühwein recept

Dit glühwein recept maak ik al jaren. Ik heb het van mijn moeder, die het weer uit Zuid-Beieren heeft. Daar was het in de jaren zestig blijkbaar een vrolijke boel op kantoor met biergarten en glühwein…

Cör und Cörry op hun balkon in Duitsland. 4 jaar voor Chris.

Glühwein recept uit Zuid-Duitsland

Mijn moeder, Mutti Cörry noem ik haar hier maar even, woonde een poos in Zuid-Duitsland bij München. Toen zij en mijn vader weer terugkeerden naar Nederland, namen ze een aantal goede dingen mee. Mijn 2,5 jaar oudere zus die daar geboren was, de gewoonte om uitgebreid Kerstmis te vieren (in plaats van Sinterklaas), én een perfect glühwein recept.

Glühwein was bij ons thuis altijd onderdeel van de kerst. Na de avondmis aten we worstenbroodjes en dronken we zelfgemaakte glühwein. Mijn Mutti Cörry was best bereid haar Beierse glühwein recept met ons te delen op Currylife en te vertellen hoe ze aan het recept kwam.

Mutti Cörry vertelt:

In de zestiger jaren woonden en werkten wij in Zuid-Beieren, in München. Sommige gewoontes op het werk waren ‘anders’. Zo stonden er in de gangen in de kantoorgebouwen automaten met behalve frisdrank, ook bier! Je trakteerde als je jarig was niet op taart, maar op broodjes met Leberkäse of Würstl met bier en in december maakte je in je ‘kantoortuin’ Glühwein.

Dit recept is van mijn collega Herr Bachmann:

Ingrediënten Glühwein

Glühwein recept

  • 1 fles rode wijn
  • 1 dcl. à 1/8 liter water
  • 150 gram suiker
  • half kaneelstokje of ½  theelepel kaneel
  • 3 kruidnagels
  • stukje citroenschil

Bereiding glühwein recept

Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm tot 70 graden (niet laten koken). Laat de glühwein een uur of langer heel zachtjes trekken.

Dien de glühwein op in hittebestendige glazen.

Prosit!

Mede namens Mo, die ook van een glaasje glühwein houdt, fijne, warme en gezellige kerstdagen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.