Garnalencurry voor “De Eetclub”

Een paar maanden geleden heb ik aan 4 vriendinnen een curry-workshop gegeven. Super gezellig en lekker natuurlijk. Niet lang daarna kreeg ik het bericht van Diana (een van de meiden), dat ze samen met haar man het thema ‘Oosterse curry’s’ had gekozen voor “de Eetclub” (4 stellen die af en toe voor elkaar koken).

De curry’s die ze gemaakt hebben waren zo lekker, dat ze de recepten graag met Currylife wilde delen. Naast onze eiercurry, hebben ze een kip- en een garnalencurry geserveerd. Natuurlijk hebben we ze geprobeerd en deze garnalencurry is een absolute topper!

Garnalencurry uit Sri Lanka

 Ingrediënten

  • 500 gr diepvriesgarnalen
  • 4 dl kokosmelk,
  • 1 ui in ringen
  • 1 groene chilipeper ontdaan van zaden fijngehakt
  • 1 el geraspte verse gember
  • 3 teentjes knoflook geraspt of in kleine stukjes
  • 5 kerrieblaadjes
  • 1 stengel citroengras (in stukken van 2 cm zodat je ze er makkelijk uit kunt vissen)
  • ½ tl gemalen fenegriek
  • ½ tl kurkuma
  • 2 el limoensap

Bereiding

Ontdooi de diepvriesgarnalen en laat ze uitlekken. Bak de uienringen en voeg de chilipeper, gember, knoflook, kerrieblaadjes en overige specerijen toe, even bakken en giet dan de helft van de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar en breng het geheel langzaam aan de kook. Doe de garnalen en de rest van de kokosmelk erbij en breng alles weer aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het gerecht in de onafgedekte pan zachtjes doorkoken tot de saus is gebonden. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg het limoensap toe en breng de curry met wat zout op smaak laat alles nog 3 minuten door pruttelen.

Inmiddels heb ik het recept al een aantal malen gemaakt en het smaakt erg goed.  Bedankt Diana voor het delen van dit smaakvolle en snelle recept.

Vind je het ook leuk om een curry-thema diner te organiseren? Met deze recepten maak je het jezelf niet te moeilijk: Thaise zoetzure curry en Eiercurry

Geef een reactie