Garnalencurry soep met noedels uit Maleisie (“Curry Mee”). Verslavend lekker!

garnalencurry soepWij zijn dol op soepjes, zeker in het weekend. Deze soep is een dag van tevoren te bereiden. Dat is niet alleen handig, je geeft de kruiden ook een extra dag de tijd om hun werk te doen. De garnalen gaan er net voor het serveren in. De verse taugé zorgt voor de heerlijke knapperige frisheid.

 

Ingrediënten 4 personen

Droge kruidenmix 225 gr eiernoedels
6 hete gedroogde chili pepers
5 knoflookteentjes
140 gesneden sjalotten
1 el verse lemongras heel dun gesneden
6 dunne plakjes verse galanga wortel (mag uit vriezer) of verse gember klein gesneden
½ tl garnalenpasta (pas op niet te veel nemen) of 2 anchovis uit blik gesneden
½ tl gemalen komijnKruidenmix½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen kurkuma
1 tl rode paprika poeder
4 el olie (mais, olijf, pinda)
900 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
Zout, vers gemalen zwarte peper
225 gr rauwe gepelde garnalen

Voor de toppingtauge topping
60 gr zeer verse taugé
4 el heel fijn gesneden platte selderie
1 lente-uitje in hele dunne plakjes
4 el gebakken uitjes
2 rode of groene chili’s dun gesneden. Let op dat het niet te heet wordt.
Citroen of lime partjes

CurrypastaDoe de gedroogde chili’s met 5 el heet water 2-3 minuten in de magnetron en laat ze dan een half uurtje staan. (je kunt ze ook 1-2 uur in heet water laten weken)
Doe dit samen met de knoflook, sjalotjes, lemoengras, galanga, garnalenpasta, komijn, koriander, kurkuma en paprika in de blender en maak een zachte currypasta.

 

Doe de olie in een wijde pan op een medium heet vuur en wanneer de olie heet is doe dan de currypasta erin. Roer en bak totdat de currysoeppast licht bruin wordt. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de kokosmelk toe. Proef de soep en voeg zoveel zout en peper toe als je lekker vind. Dit is de basissoep. Je kunt de soep nog even zeven als je dat lekkerder vindt.

 

Voordat je de soep gaat opdienen breng je de soep weer aan de kook en voeg je de garnalen toe.

Wanneer de garnalen mooi roze/wit zijn, haal je de soep van het vuur en houd hem warm.
Maak de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de noedels over de soepborden, giet de hete soep met garnalen over de noedels. Verdeel wat taugé, selderie, gebakken uitjes en de lente-ui over de soep en serveer er partjes citroen of limoen en de dun gesneden chilli’s bij voor de liefhebber.

Geniet van deze “Curry Mee”!

Geef een reactie