Gamba’s met Thaise rode curry

Van gastblogger Fanny kregen we dit recept: Gamba’s met Thaise rode curry. Bedankt Fanny, het ziet er heerlijk uit!

Een gemakkelijk recept voor als je eters krijgt. Je kunt de curry nl. al (daags) tevoren maken. De gamba’s bak ik wel last minute. Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 12 gamba’s (ik neem de diepvries gamba’s van de Aldi; die hoeven alleen maar te ontdooien)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el limoen- of citroensap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 rode ui
  • 4-8 tenen knoflook (wat je zelf lekker vindt)
  • 2 rode paprika’s
  • 6 lente uitjes
  • 1 el rode Thaise currypasta
  • korianderblaadjes
  • olie om in te bakken

Thaise gamba'sDe kokosmelk met limoensap, sojasaus, suiker en maïzena mengen. Ui grof snijden, knoflook fijn snijden. Paprika in grote en lente ui in schuine stukken snijden. Verhit 3 el olie in wok of stevige braadpan op hoog vuur, ui en knoflook roerbakken tot het glazig is en daarna paprika en lente ui toevoegen en nog een paar minuutjes roerbakken. Het kokosmelkmengsel erbij doen en goed mee verwarmen (zover kun je het op dag 1 maken). Als je de saus te dik vindt kun je er wat meer kokosmelk aan toevoegen. Op dag 2 verwarm je zachtjes het currymengsel en verhit je in een wok een paar lepels olie waarin je de goed uitgelekte en op keukenpapier gedroogde gamba’s zo’n minuutje of 6 op hoog vuur bakt tot ze niet meer doorzichtig en mooi roze zijn. De hete curry overdoen in een schaal, de gamba’s op de curry leggen en wat verse koriander erover strooien.

 

N.B. de gamba’s kun je ook weglaten, of i.p.v. gamba’s b.v. stukjes kip gebruiken.

Geef een reactie