The 100 foot journey

Filmrecensie The 100 foot journey

foto 100ft journeyDe titel van de film slaat op de afstand tussen het Indiase Restaurant van de familie Kadam en het sterrenrestaurant van Madame Mallory ertegenover. Zij is niet blij met de komst van vader Kadam en zijn kinderschare. De Indiase muziek dringt door tot in haar sjieke restaurant en de currygeurtjes waaien binnen.

Hassan is de oudste zoon van de Indiase familie. Hij heeft van zijn moeder fantastisch leren koken. Indiaas uiteraard. Hassan heeft zijn twijfels over het starten van een Indiaas restaurant in Frankrijk. Die Fransen hebben al een eigen keuken, en die is niet zo kruidig als de Indiase! Pa Kadam zet echter gewoon door en ook de vervelende eigenares van het sterrenrestaurant kan hij wel aan.

In het sterrenrestaurant van Mme Mallory werkt Marguerite als souschef. Ze helpt Hassan om ook goed Frans te leren koken. Uiteindelijk kookt Hassan in Parijs de Michelinsterren bij elkaar. Met zijn kooktalent  combineert hij het beste van de Oosterse en westerse keuken en krijgt hij de fransen, zelfs Mme Mallory, helemaal om.

Deze film combineert het beste van twee beroemde keukens: De Franse en de Indiase. Beelden van pittoreske Franse markten combineren prima met de beelden van de Indiase kruiden en gerechten. Een Fusion film dus!

De film is geregisseerd door Oprah Winfrey, dus een happy end is verzekerd. Het eten heeft een hoofdrol, maar uiteraard is er ook romantiek en humor.

Een heerlijke culinaire

feel good film!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.