Ei in pittige saus

Weer een heerlijk recept van Fanny, onze gastblogger!

Laatst dit recept weer ‘ns voor vrienden gemaakt. Ze wilden het recept meteen overnemen… Ik heb het als onderdeel van ‘n ‘oosterse maaltijd’ gemaakt en daarom 3 eieren genomen. Als je meer eieren gebruikt kan het ook als hoofdgerecht dienen. En het handige is dat je dit gerecht een dag tevoren al kunt maken, zodat je de dag zelf het gerecht alleen maar hoeft te verwarmen. Dit heb je nodig:

  • 3 (of 6) eieren
  • olie om te bakken
  • 1 à 2 gesnipperde uien
  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • 1 el sambal of chilisaus of 1 fijngesneden rode peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pak tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 tl suiker
  • 2 el seroendeng

De eieren hard koken in 8 minuten, laten schrikken en pellen.

Verhit wat olie in een wokje en frituur de eieren in een minuutje of 4 mooi bruin. Wel erbij blijven en geregeld draaien. De eieren vervolgens uit de wok halen en apart leggen. Dan ui en knoflook in de olie fruiten.

Vervolgens de sambal of chilisaus of rood pepertje (ligt eraan hoe pittig je het wilt maken), tomatenpuree en – blokjes, suiker en wat water toevoegen en aan de kook brengen. De saus moet yoghurtdikte zijn. De eieren in de saus leggen en zachtjes 20 minuten laten stoven. Daarna neem je de eieren uit de pan en snijd ze middendoor op een plankje. Eieren weer terug in de pan doen (tot zover kun je het gerecht tevoren bereiden).

Warm opdienen in een leuke schaal en de seroendeng erover strooien. Vrij bewerkt naar een recept van Allerhande

ei curry van Fanny

Geef een reactie