Échte Ceylonkaneel

Bestaat er ook ónechte kaneel dan? Kaneel is de schors van de kaneelboom. De twee belangrijkste kaneelboomvarianten Cinamomum Cassia en Cinamomum Verum leveren Cassia en Ceylonkaneel. De meeste kaneel die je in de winkel vindt is het goedkopere Cassia, ook wel Kassie genoemd. Rada van Rada’s kookstudio liet mij tijdens een workshop het verschil zien: Een Cassia kaneelstokje lijkt op een opgerold plaatje karton, terwijl een Ceylonkaneelstokje veel meer fijne laagjes heeft, als een sigaar. Maar wat is het verschil verder? Welke kan ik het best gebruiken voor mijn curry’s? Kaneel is zachter van smaak dan Cassia, minder bitter. Je kunt Cassia rustig vervangen door kaneel, andersom liever niet. Oké, duidelijk! Ik wil dus Ceylonkaneel hebben voor in mijn kruidenla. Bij de biologische eetwinkel Estafette bij mij om de hoek vond ik Ceylonkaneel. Een klein zakje van 10 gram voor €1,30. Deze 2 stokjes waren inderdaad heerlijk! Zoet en pittig als een snoepkaneelstok, het was dus zo op. Ik zocht op internet naar een grotere hoeveelheid ceylonkaneel en vond het bij pit-pit.com. Een pot van 100 gram met héél veel stokjes voor €3,99.

Proef jij verschil tussen Ceylonkaneel en Cassia?

 

 

Geef een reactie