Dahl met knoflook en munt

Dit is een heerlijk Dahlrecept uit Madhur Jaffrey’s ultimate curry bible. Snel te maken, weinig ingrediënten en verslavend lekker. Ik maak het vaak als bijgerecht als ik Indiaas kook voor gasten. Maar ook voor “doordeweeks” is het een heerlijk en snel éénpansgerecht. In de Ayurveda wordt dahl ook toegepast bij ontgiftingskuren, dan eten ze de hele dag niets anders. Dat schijnt gezond te zijn. Ik vind het gewoon heel erg lekker!

Dit heb je nodig

  • 185 gr rode linzen (bruine, blonde, groene of andere kleuren mag ook. Let wel op dat deze misschien wat langer moeten koken)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse groene peper in stukjes gesneden, zaadjes eruit (in het recept staat 3 tot 4 maar begin eerst maar eens met 1…)
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen cayennepeper
  • ca 4 eetlepels (of meer) gehakte verse muntblaadjes
  • plantaardige olie (bv arachide)
  • zout

De bereiding

Doe 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en deksel. Voeg de cayenne en geperste knoflook toe. Als de pan begint te sissen, roer dan even en voeg 750 ml water, de linzen, de kurkuma en 1 theelepel zout toe. Roer goed en breng aan de kook. Leg de deksel half op de pan en laat de pan op laag vuur ca 20-30 minuten koken tot de linzen zacht zijn. Voeg dan de munt en groene peper toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef of er nog wat zout bij moet.

dahl met muntEet ze!

Geef een reactie