Currylife in Parijs

Frans eten kan ik hier à la campagne in Frankrijk overal. In Parijs eet ik natuurlijk Aziatisch! Want daar zijn alle wereldkeukens verenigd. Ik was een week in Parijs voor een intensieve taalcursus. VIMG_4316ijf dagen van negen tot half zes alleen maar Frans leren, in een internationale klasje uit alle hoeken van de wereld. Studeren, eten en slapen was ongeveer het enige wat ik deed in Parijs. Dan moet het eten natuurlijk wel héél lekker en gezond zijn.

Van m’n internationale klasgenoten kreeg ik de beste insider tips voor Aziatische eettentjes in Parijs. Daarbij liet ik de Amerikanen, Engelsen en andere Europeanen links liggen en wendde me natuurlijk tot mijCurrylife in Parijsn Koreaanse, Bengaalse, Japanse en andere Aziatische medestudenten. “Ja maar, in dit restaurant komen alleen maar Koreanen”, giechelde mijn klasgenootje. “Pas de problème!” Dat klinkt als een aanbeveling!

Zo heb ik waanzinnig lekker Taiwanees gegeten bij Momo, van een heerlijke Zuid-Indiase vegetarische Tali genoten bij Saraanaa Bhavan, verrukkelijk Thais gegeten bij Bien Bien, weer Indiaas bij New Kashmir en verrassend Koreaans bij Manna.

Veel restaurants hebben (nog) geen eigen website. In Frankrijk, en zelfs in Parijs lopen ze daarmee een béétje achter. Je moet je info hebben van sites als Foursquare, Tripadvisor óf natuurlijk underground via de locals!

Heb jij ook goede Parijstips voor mij? Binnenkort ga ik namelijk weer 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.