curryblaadjes

Curryblaadjes (kerrieblad)

curryblaadjesCurryblaadjes zijn een milde, specifieke smaakmaker in de Indiase keuken

Ik maak regelmatig curry’s met curryblaadjes. Deze blaadjes zijn afkomstig van een tropische Indiase boom uit de wijnruitfamilie. Ondanks de naam is het geen bestanddeel van kerriepoeder.

 

Toepassing curryblaadjes

Vaak bak ik deze blaadjes samen met mosterdzaad in het begin mee. De heel eigen smaak is moeilijk te omschrijven, kruidig en hartig. Lekkere receptenĀ  zijn onder andere deze :

Waar koop je curryblaadjes?

Superverse blaadjes zijn moeilijk te krijgen in Nederland, hoewel je zo’n boompje in een pot op terras of balkon goed schijnt te kunnen houden… Ik heb echter niet zulke groene vingers en koop ze bij de toko en vries ze in. Ā Zo heb ik altijd verse curryblad voorhanden. De laatste tijd zijn ze vanwege een importverbod moeilijk te vinden. Gelukkig is er nu een oerhollandse kweker in het Westland die currybladĀ  kweekt en ze vers online verkoopt.

4 reacties

  1. Super om curry’s mee te koken! De echte verse bladeren zijn wel het lekkerste maar helaas tot voor kort bijna niet aan te komen zoals je al schrijft tot voor kort, ivm importverbod van deze blaadjes!

    Je kunt tegenwoordig wel je eigen curry plantjes kopen. Zo moeilijk zijn ze niet om te verzorgen! šŸ™‚ En dan kun je ze echt super vers -en dus de beste smaak- gebruiken. De website is http://www.curryleaftree.com deze shop verkoopt vanuit Nederland!

    • Hoi, wat een goede tip! Lijkt me heerlijk om helemaal verse curryblaadjes te gebruiken. Gelukkig zijn ze ingevroren weer te koop, maar vers zijn ze vast nog lekkerder. Weet je of de currybladplant buiten staan (op een balkon)? Groeten, Chris

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.