Curryblaadjes (kerrieblad)

curryblaadjesCurryblaadjes zijn een milde, specifieke smaakmaker in de Indiase keuken

Ik maak regelmatig curry’s met curryblaadjes. Deze blaadjes zijn afkomstig van een tropische Indiase boom uit de wijnruitfamilie. Ondanks de naam is het geen bestanddeel van kerriepoeder.

 

Toepassing curryblaadjes

Vaak bak ik deze blaadjes samen met mosterdzaad in het begin mee. De heel eigen smaak is moeilijk te omschrijven, kruidig en hartig. Lekkere recepten  zijn onder andere deze :

Waar koop je curryblaadjes?

Superverse blaadjes zijn moeilijk te krijgen in Nederland, hoewel je zo’n boompje in een pot op terras of balkon goed schijnt te kunnen houden… Ik heb echter niet zulke groene vingers en koop ze bij de toko en vries ze in. ┬áZo heb ik altijd verse curryblad voorhanden. De laatste tijd zijn ze vanwege een importverbod moeilijk te vinden. Gelukkig is er nu een oerhollandse kweker in het Westland die curryblad┬á kweekt en ze vers online verkoopt.

Geef een reactie