Thaise noedelsoep

Curry virus

Wij zijn besmet met het curry-virus. Dit zorgt ervoor dat we eindeloos kunnen praten over Indiase curry’s en andere oosterse gerechten, we zijn lekkerder gaan koken, eten veel meer groenten dan voorheen, onze camera ligt standaard naast het fornuis en we zijn erover gaan schrijven. Ons curry-enthousiasme werkt aanstekelijk, we hebben al veel mensen besmet.

SchaaltjesSymptomen zijn als volgt te omschrijven:
• Je bekijkt je kookboeken met heel andere blik. Blijkt dat er veel meer curry’s in staan dan je denkt.
• Je voelt je enorm aangetrokken tot Toko’s.
• Eenmaal binnen in de Toko, snuif je alle geuren op en krijg je een gelukzalig gevoel en de behoefte om alles uit te proberen.
• Op markten ga je op zoek naar leuke glimmende stofjes voor tafelkleden en leuke borden of schaaltjes om curry gerechten in te presenteren.
• Op vakantie vind je ineens overal curry’s of aanverwante producten.
• Je gaat foto’s maken van je currygerechten. Niet alleen van het resultaat maar ook van de bereiding.

Heb jij last (of is het een genot?) van de bovengenoemde symptomen, dan is de kans groot dat je ook aangestoken bent met het curry-virus.

Gelukkig kun je dan terecht bij je lotgenoten op www.currylife.nl er is nog geen geneesmiddel voor dit virus. Gastbloggen helpt het virus te verspreiden.

Hieronder een appje met een heerlijk en snel recept voor een Thaise noedelsoep  van een aangestoken vriendin.

Thaise noedelsoep

‘Hey Mo, ik ben net m’n lekkere noedelsoepje aan ’t maken. Recept voor je website?

Thaise noedelsoep600 gr kip in stukjes. Bakken in de wok in olie. Twee volle theelepels rode currypasta erbij en meebakken. Thaise roerbakgroenten en  een hand vol sugarsnaps meebakken. (Deze keer had ik nog een paar handen spinazie). Schenk er 1,5 tot 2 liter water bij en voeg 2,5 tot 3 kipbouillon blokjes toe. Paar handen roerbakmie of ¼ pakje mihoen erin,  nog ff pruttelen, Naanbrood erbij…

Mmmmmmmmmm

IMG_7734[1]Wanneer er kinderen mee eten, gebruik dan eerst 1,5 theelepel Red Curry Pasta. Je kunt altijd naar smaak wat pasta toevoegen. Anders is het misschien te pittig.’

Bedankt lieve Helga voor dit heerlijke en supersnelle recept!

 

 

Thaise noedelsoepEn bedankt lieve Mirjam voor de mooie bijpassende foto van de variant van dit gerecht met prei, paddenstoelen,snijbonen, peentjes en taugé!

 

 

Nog meer lekkere soepjes? Probeer dan eens onze Garnalen Curry soep of Rode Linzen Soep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.