Currylife, verse kruiden

Curry in Frankrijk?

Aziatisch koken in de Bourgogne, Frankrijk. Kan dat wel? De Franse cuisine is wereldberoemd om z’n subtiele smaken. Heel wat anders dan onze spicy currylifestyle… En dan verhuizen van hartje Nijmegen met tig toko’s naar het Franse platteland waar ze waarschijnlijk alleen maar coq au vin en bœuf Bourguignon kennen. Kan dat wel goedkomen?

Na mijn verhuizing moest ik eerst pannen zoeken die geschikt waren voor inductie. Want gas hebben ze niet op het franse platteland. Dan de ingrediënten… Mijn gedroogde kruiden waren gewoon meeverhuisd. En in plaats van drop, pindakaas en hagelslag had ik in Nederland grote flessen van mijn favoriete lichte en donkere sojasaus, oestersaus en nam-pla ingeslagen. Ik kon het wel even uithouden zonder ingrediënten te hoeven kopen.

Currylife, verse kruiden

currylife

 

 

 

 

 

Tot nu toe blijkt dat niet nodig. De eerste biologische supermarkt waar ik kwam had vanalles voor de Aziatische keuken! Zelfs verse kurkuma, dat heb ik altijd al eens willen proberen.

Op de markt in Cluny werden we aangesproken door een man achter een klein Currylife-clunystandje. Blijkt hij één van de grootste kruiden- en specerijenimporteurs van Frankrijk te zijn! En ze zitten hier in de buurt. Mooi!

In mijn nieuwe tuin vond ik nog een grote laurierstruik, dus voortaan kook ik met verse laurierblaadjes. De eerste “bouquet garni” heb ik er al mee gemaakt.  Tot nu toe zijn de eerste ervaringen dus hoopgevend. Grote kans dat ik ook in Frankrijk mijn currylife -naast mijn nieuwe bourgondische leven- gewoon voort kan zetten!

Bouquet garni

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.