Curry genen!

Toen Chris en ik onze foodblog Currylife startten, kregen we veel leuke reacties. Een bijzondere reactie kwam van mijn nichtje Sandra. Ik had haar wel 15 jaar niet meer gesproken. Heel spontaan reageerde ze op onze blog en heeft ons meteen voorzien van wat verbetertips. Bedankt San #daarhoudenwijvan.

Wat pas echt bijzonder is, is dat zij al sinds 2011 een website met heel veel lekkere Indiase gerechten heeft: Lexa’s indiase recepten. Onze liefde voor curry zit dus gewoon in onze genen.

Vanzelfsprekend vroeg ik haar naar haar favoriete curry. Dat blijft een lastige vraag, weet ik uit ervaring, want ze zijn bijna allemaal zóóó lekker. Het is de ‘gekruide aubergine curry’ geworden. Lekker, vegetarisch en heel makkelijk te bereiden.

Omdat Currylife, voordat we een recept plaatsen, eerst zelf proeven, zijn we meteen aan het kokkerellen geslagen. En dit recept voldoet met vlag en wimpel aan de Currylife standaard. Gezond, snel, geurig en oosters. Met eervolle vermelding en volle overtuiging daarom dit  kruidige recept voor onze lezers:

Gekruide Aubergine Curry van Sandra
Aantal Personen: 2/3
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:
• 1 aubergine, in stukjes gesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 1 kopje kokosvlokken
• 2 cm gember, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 tl. komijnzaad
• 2 tl. maanzaad
• 2 tl. sesamzaad
• 2 tl. mosterdzaad
• 1 grote tl. Tamarinde (of citroensap)
• 1/2 tl. korianderzaad
• 1 tl. kurkuma
• 1/2 tl. chili poeder
• 5 kerrie bladeren
• Zout naar smaak

Bereidingswijze
Rooster de komijn-, maan-, sesam-, koriander- en mosterdzaadjes  in de pan tot de zaadjes poffen en/of bruin kleuren. Daarna in de vijzel fijn maken. Verhit nu de kokos in een droge pan, tot deze wat bruin kleurt.
Maak een fijne pasta van de knoflook, gember en ui, in een keukenmachine.
Bak de pasta aan en voeg het poeder van de geroosterde zaden toe.
Voeg ook de kurkuma, chili, kerriebladeren en kokos toe.
Voeg de in stukjes gesneden aubergine en 2 kopjes water toe en kook het geheel gaar.
Voeg de tamarinde toe en kook nog 5 minuten, laat het vocht indampen.

Geniet!

Geef een reactie